Skip to content

Αντιβράχιες Προθέσεις

Οι ακρωτηριασμοί του αντιβραχίου αποτελούν μέρος της μεγαλύτερης ομπρέλας των ακρωτηριασμών του άνω άκρου, αλλά είναι ο πιο κοινός τύπος και μπορεί να εμφανιστούν σε διαφορετικά επίπεδα από τον αγκώνα μέχρι τον καρπό. Η πιο κοινή αιτία είναι το τραύμα, η μόλυνση, η αγγειακή νόσος και η κακοήθεια.

Η αποδοχή ενός ακρωτηριασμού και η προσαρμογή τεχνητού μέλους είναι ζωτικής σημασίας.

Επίσης, οι πολυεπιστημονικές προσπάθειες μπορούν να βελτιώσουν τα αποτελέσματα, από τη σωστή και έγκαιρη προσθετική τοποθέτηση για να επιτραπεί η πρώιμη επιστροφή στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, στην ψυχολογική θεραπεία που βοηθά στην αντιμετώπιση του τραύματος, στη φυσιοθεραπεία και στην εργοθεραπεία για την προσαρμογή στη ζωή με προσθετική.

Μια πρόθεση αντιβραχίου θα έχει ως στόχο να αντικαταστήσει μέρος της χαμένης λειτουργίας από το άκρο που λείπει. Γενικά, οι ακρωτηριασμοί κάτω από τον αγκώνα απαιτούν απλούστερες συσκευές από αυτές που συμβαίνουν πάνω από τον αγκώνα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι προθέσεις πάνω από τον αγκώνα απαιτούν κάτι για να λειτουργήσει ως υποκατάστατο της άρθρωσης του αγκώνα.

Τα διαθέσιμα εξαρτήματα για τον ακρωτηριασμό του αντιβραχίου θα είναι παρόμοια με την παραπάνω πρόθεση αγκώνα. Η επιλογή του τύπου της πρόθεσης που θα χρησιμοποιηθεί θα αποφασιστεί από τον ασθενή και έναν τεχνικό μας.

Ο ασθενής θα μπορεί να επιλέξει είτε λειτουργική είτε αισθητική πρόθεση.

Λειτουργική Προσθετική

Οι λειτουργικές προθέσεις είναι είτε μια «σωματοκίνητη» πρόθεση ή μια ηλεκτρική πρόθεση. Το σύστημα πρόσθεσης που λειτουργεί με το σώμα επιτρέπει στον χρήστη να χειριστεί την τερματική συσκευή κάμπτοντας έναν μυ κοντά στο κολόβωμα του ακρωτηριασμένου άκρου. Η ενέργεια από αυτή την κίνηση μεταφέρεται στη συνέχεια στην πρόσθεση μέσω ενός καλωδίου από ανοξείδωτο χάλυβα.

Εναλλακτικά, οι «ηλεκτρικές» προθέσεις που χρησιμοποιούν τα σήματα ηλεκτρικού ρεύματος μέσα σε μια μυϊκή σύσπαση στο υπολειπόμενο άκρο και το δέρμα για να τροφοδοτήσουν την πρόθεση για να εκτελέσει τις λειτουργίες του καρπού ή του χεριού. Η ισχύς παρέχεται από μια μπαταρία στην πρόσθεση.

Τα λειτουργικά χέρια έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν τη σύνδεση διαφορετικών τύπων τερματικών συσκευών.

Αισθητική Προσθετική

Η αισθητική πρόθεση δεν θα παρέχει καμία λειτουργία στον ασθενή, αλλά είναι φτιαγμένη ώστε να μοιάζει με ένα κανονικό χέρι. Αυτή η πρόθεση θα έχει σχέδιο εξωσκελετού. Αυτός ο σχεδιασμός σημαίνει ότι η πρόθεση θα γίνει έτσι ώστε να μοιάζει και να έχει την αίσθηση πραγματικού δέρματος.

Εξαρτήματα μιας Λειτουργικής Πρόσθεσης Αντιβραχίου

Οι προθέσεις του αντιβραχίου κατασκευάζονται από πολλά διαφορετικά εξαρτήματα. Αυτά επιτρέπουν στην πρόσθεση να εκτελεί πολλές διαφορετικές λειτουργίες. Η πρόσθεση θα πρέπει να σχεδιάζεται έτσι ώστε να καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες και το οικονομικό κόστος.

i-Limb Quantum

Το i-Limb Quantum είναι πολυαρθρικό μυοηλεκτρικό χέρι της Össur. Είναι κατασκευασμένο με ψηφία τιτανίου για αύξηση κατά 50% στο φορτίο μεταφοράς, έως και 30% περισσότερη δύναμη πρόσφυσης και 30% ενίσχυση ταχύτητας για ενίσχυση της φυσικής κίνησης, της αντοχής και της λειτουργικότητας. 

Ενσωματώνοντας έλεγχο χειρονομιών, το i-Limb Quantum είναι το μόνο μυοηλεκτρικό χέρι που μπορεί να αλλάξει τις λαβές με μια χειρονομία. 

Ενεργοποιείται μετακινώντας το i-Limb Quantum σε μία από τις τέσσερις κατευθύνσεις για πρόσβαση στην επιθυμητή λαβή. 

Με τα πέντε ανεξάρτητα μηχανοκίνητα δάχτυλά του και την κινητήρια περιστροφή του αντίχειρα, με χειροκίνητη παράκαμψη, παρέχει την επιδεξιότητα, τον συντονισμό και τη φινέτσα για να χειριστείτε ένα ευρύ φάσμα καθημερινών δραστηριοτήτων

Τεχνητό Χέρι Ossur - i-Limb Quantum

Βασικά χαρακτηριστικά i-Limb Quantum

 • Ηλεκτρονικά περιστρεφόμενος αντίχειρας, με χειροκίνητη παράκαμψη, αλλάζει αυτόματα μεταξύ πλευρικών και αντίθετων σχεδίων λαβής για βέλτιστο κράτημα
 • Επιλέξτε έως και 36 διαφορετικές διαθέσιμες λαβές, προγραμματισμένες και προσαρμοσμένες ώστε να ταιριάζουν στις καθημερινές δραστηριότητες των χρηστών
 • Η λειτουργία Vari-Grip παρέχει πρόσθετη δύναμη λαβής όταν εφαρμόζεται
 • Auto-Grasp – λειτουργία ασφαλείας κατά της πτώσης για την αποφυγή ολίσθησης αντικειμένων από τη λαβή
 • Auto-Grasp – λειτουργία ασφαλείας κατά της πτώσης για την αποφυγή ολίσθησης αντικειμένων από τη λαβή
 • Εφαρμογές Biosim και My i-Limb για ρύθμιση και εξατομίκευση λαβών και λειτουργιών
 • Διατίθεται σε 4 μεγέθη – extra small*, small, medium και large
 • Πολλαπλές επιλογές κάλυψης διαθέσιμες για να ταιριάζουν στον ατομικό τρόπο ζωής

i-Digits Quantum

Φορέστε το πουκάμισό σας. Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας. Δέστε τα παπούτσια σας. Συνεχίστε τη μέρα σας.

Η μερική πρόσθεση χεριού Quantum myoelectric i-Digits™ έχει σχεδιαστεί με ανεξάρτητα μηχανοκίνητα δάχτυλα και χειροκίνητο περιστρεφόμενο αντίχειρα που λειτουργεί σε συνδυασμό με τυχόν εναπομείναντα ψηφία.

Ως μέρος των λύσεων αφής της Össur, το i-Digits Quantum είναι διαθέσιμο με έως και 32 αυτοματοποιημένες λαβές, ενώ η λειτουργία Gesture Control παρέχει πρόσβαση στις αγαπημένες σας λαβές απλώς μετακινώντας την πρόσθεση.

Όλα για μια ζωή χωρίς περιορισμούς.

 • Το Digits Quantum είναι μια μυοηλεκτρική προσθετική συσκευή για άτομα με μερική απώλεια ή ανεπάρκεια χεριών
 • Είναι κατάλληλο για μερική απουσία χεριού
 • Κατάλληλοι υποψήφιοι παρουσιάζουν απουσία 1 έως 5 ψηφίων, όπου το επίπεδο απώλειας ή ανεπάρκειας είναι περιφερικά στον καρπό και κοντά στη μετακαρποφαλαγγική άρθρωση
 • Προσφέρει τη δυνατότητα αλλαγής λαβών με μια απλή κίνηση
 • Μυοηλεκτρική πρόσθεση για μερική απώλεια ή απουσία χεριού.
 • Μπορούν να αντικατασταθούν 1 έως 5 ψηφία.
 • Διαθέσιμες έως 32 αυτοματοποιημένες λαβές.
 • Αυτόνομο βραχιολάκι περιέχει μπαταρίες και μικροεπεξεργαστή.
 • Τα ψηφία κινούνται ανεξάρτητα και λειτουργούν σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα δάχτυλα.
 • Λειτουργία ενίσχυσης ταχύτητας, αυξάνει την ταχύτητα έως και 30% χρησιμοποιώντας την εφαρμογή My i-Limb App.

BeBionic

Eξυπνο, ακριβές και αξιόπιστο. Εκφραστείτε με το βελτιωμένο BeBionic χέρι της Ottobock,  Σχεδιασμένο για άτομα με απώλεια άνω άκρων να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες με ευκολία.

Με 14 διαφορετικά σχέδια λαβής και θέσεις χεριών, το Bebionic διευκολύνει την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων όπως η κατανάλωση γευμάτων, το δέσιμο κορδονιών, η μεταφορά τσαντών, το άνοιγμα των θυρών, το άναμμα των φώτων, η πληκτρολόγηση και άλλα.

Οι μεμονωμένοι κινητήρες σε κάθε δάχτυλο σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε φυσικά, συντονισμένα μοτίβα λαβής. Αυτές οι κινήσεις ενισχύονται περαιτέρω από τον αναλογικό έλεγχο, ο οποίος σας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε την ταχύτητα και τη δύναμη λαβής του χεριού κατά τη διάρκεια των καθημερινών εργασιών. 

Η παραγωγή μαλακότερων μυϊκών σημάτων θα έχει ως αποτέλεσμα πιο αργή κίνηση του χεριού και λιγότερη δύναμη λαβής πάνω σε ένα αντικείμενο, ενώ τα ισχυρότερα σήματα θα παράγουν ταχύτερη κίνηση και μεγαλύτερη δύναμη λαβής.

Προθέσεις Παλάμης Σιλικόνης, Ορθοπαιδικά Εϊδη Θεσσαλονίκη, Χλαμίδης
Αντιβράχιες Προθέσεις, Ορθοπαιδικά Θεσσαλονίκη, Χλαμίδης
Αντιβράχιες Προθέσεις, Ορθοπαιδικά Θεσσαλονίκη, Χλαμίδης

Επικοινωνήστε μαζί μας

Άμεση γρήγορη και σωστή εξυπηρέτηση είναι αυτό που μας διέπει σαν εταιρία. Αφήστε μας το μήνυμα σας ή καλέστε μας με ένα κλικ και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας κατατοπίσει.

Πληροφορίες & Ραντεβού