Skip to content

Νάρθηκες-Κηδεμόνες
Άνω & Κάτω Άκρων

Οι νάρθηκες είναι κατά παραγγελία προϊόν (custom made) και κατασκευάζονται σύμφωνα με τα μέτρα του κάθε πελάτη κατόπιν λήψεως προπλάσματος.


Χρησιμοποιούμε υλικά τελευταίας τεχνολογίας όπως ανθρακονήματα, θερμοπλαστικά υλικά και ελαφρύ κράμα ντουραλουμινίου καθώς επισής δέρμα και ανοξείδωτο χάλυβα.

Τα ορθωτικα κάτω ακρών  είναι μια ολόκληρη όρθωση ποδιού που εκτείνεται στο γόνατο, τον αστράγαλο και το πόδι. Συνταγογραφείται για να βοηθήσει και να σταθεροποιήσει τους μύες του ποδιού, ιδιαίτερα για ασθενείς με καταστάσεις μυϊκής εξασθένησης ή παράλυσης. Οι πιο συχνές αιτίες μυϊκής αδυναμίας είναι το σύνδρομο μετά την πολιομυελίτιδα, η μυϊκή δυστροφία, η σκλήρυνση κατά πλάκας και ο τραυματισμός του νωτιαίου μυελού.

 Η λειτουργεία των ορθωτικων είναι για: 

  • Να αποτρέψουν την υπερβολική κίνηση της άρθρωσης
  • Μειώσει τον πόνο στις αρθρώσεις
  • Έλεγχος ασταθών αρθρώσεων
  • Βελτίωση της ευθυγράμμισης στην βάδιση

Συνιστάται καλύτερα να επιλέξετε υποστηρικτικά, άνετα παπούτσια για να φορέσετε με το μηχανημα σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη.

Μέχρι πρόσφατα το μόνο ορθωτικο που ήταν διαθέσιμο ήταν στερεωμένο με άρθρωση γονάτου κλειδώματος. Ενώ παρέχουν την απαραίτητη σταθερότητα στο γόνατο, μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή ατροφία (μυϊκή σπατάλη λόγω αδράνειας). Άλλα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την περιττή ενεργειακή δαπάνη και έναν μη καλλυντικό περίπατο.

Νάρθηκες-Κηδεμόνες Άνω & Κάτω Άκρων
Νάρθηκες Κηδεμόνες Άνω & Κάτω Άκρων - Ορθοπαιδικά Είδη Χλαμίδης Θεσσαλονίκη

Πρόσφατα, έγιναν διαθέσιμες ορθώσεις ελέγχου στάσης ελεύθερης βάδισης που μπορούν να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν αυτόματα τη σωστή στιγμή στον κύκλο βάδισης. Αυτά είναι ελαφριά και επιτρέπουν ένα πιο φυσικό βάδισμα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι μύες των ποδιών εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται.

Κατηγορίες ορθωτικων μηχανήματων

  • Μηχάνημα από ανθρακονήμα (carbon) – απίστευτα ισχυρό αλλά ελαφρύ που βοηθά στη μείωση της ενεργειακής δαπάνης. Ο μειωμένος όγκος σημαίνει επίσης ότι μπορεί να χωρέσει σε ένα ευρύτερο φάσμα παπουτσιών.
  • Otto Bock E-MAG Active KAFO – όρθωση κάτω άκρου που κλειδώνει και ξεκλειδώνει ηλεκτρομαγνητικά το γόνατο κατά τη διάρκεια του κύκλου βάδισης.
  • Neuro-tronic KAFO – τεχνολογία αιχμής , η οποία κλειδώνει και ξεκλειδώνει την άρθρωση χρησιμοποιώντας αισθητήρες. Η άρθρωση του γόνατος του νευροτρονικού συστήματος ελέγχεται ηλεκτρομηχανικά είτε από έναν αισθητήρα πίεσης κάτω από το πόδι της όρθωσης είτε από αισθητήρες κίνησης ενσωματωμένους στον ελεγκτή. Είναι κατασκευασμένα από  τιτάνιο και έχουν έναν σύνδεσμο αντί των συμβατικών δύο σε κάθε πλευρά. Είναι πιο ελαφριά, διαισθητικά και εξομαλύνουν τον κύκλο βάδισης για να δημιουργήσουν έναν πιο φυσικό περίπατο.
  • Ένας από τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας θα είναι σε θέση να σας συμβουλεύσει για το ορθωτικο μηχάνημα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Καλέστε μας ή στείλτε μας ένα email για να κλείσετε μια συμβουλευτική σήμερα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Άμεση γρήγορη και σωστή εξυπηρέτηση είναι αυτό που μας διέπει σαν εταιρία. Αφήστε μας το μήνυμα σας ή καλέστε μας με ένα κλικ και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας κατατοπίσει.

Πληροφορίες & Ραντεβού